Rory de Meijer scoort hattrick en leidt Forza Almere naar ruime winst

In de vijfde klasse C heeft Forza een ruime overwinning geboekt, de ploeg uit Almere versloeg DWSM met 6-1 en is de nieuwe koploper in deze klasse. Men staat wel in punten gelijk met Zuidoost United. Wel speelde Forza een duel minder.

Overwicht

Vanaf het begin gaf Forza de toon aan in dit duel en kwamen er ook aardig wat mogelijkheden. Eerst was er een schot van Ludwuincy Marceli waar de doelman alle moeite mee had en de corner die daarop volgde leverde ook niets op. DWSM was zo af en toe wel voor het Forza-doel te vinden maar deze aanvallen waren niet echt gevaarlijk voor de Forza defensie. Laat in de 1e helft dan toch de openingstreffer voor de Almeerders, een mooie pass van Rory de Meijer kwam bij Elwin Jansen die daar wel raad mee wist en scoorde dan ook de 1-0. Niet veel later lag ook de 2-0 in de touwen toen Rory de Meier de DWSM-doelman kansloos liet. Forza bleef de toon aangeven en dat leverde voor de rust nog de 3-0 op van Djaylani Hussainali, die beheerst scoorde.

Makkelijk scoren

Na de rust veranderde er niet zoveel en gaf Forza weer de toon aan, maar DWSM was wel wat vaker op helft van Forza te vinden maar scoren was voor deze ploeg een te grote opgave. Forza had daar minder moeite mee en was het weer Rory de Meijer die de vierde treffer inschoot: 4-0. Nu liet Forza de teugels wat vieren wat wat kansen opleverde voor de gasten en ook wisten te scoren en de 4-1 was een feit. Forza scoorde hierna nog tweemaal door Mourad Abdallah en weer de Meijer 6-1. Het werd dus een forse overwinning die de Almeerders de koppositie weer opleverde. Zuidoost United heeft ook 35 punten maar speelde een duel meer.

Komende wedstrijd speelt Forza weer een thuiswedstrijd en dan is Eminent Boys de tegenstander op sportpark Annapark.

Interview Herman de Wit met de trainers van Forza en aanvoerder Gary Bouwmeester