Sporting Almere laat het volledig afweten tegen VIOD Tienhoven

Wist Sporting vorige week de winst binnen te halen  de wedstrijd in Tienhoven tegen VIOD leverde de ploeg van Tareq El Magied geen punten op. Na een goede trainingsweek was Sporting in deze wedstrijd geen schim van de eerste competitiewedstrijd. Het werd een zure 5-2 nederlaag voor de Almeerders.

Het eerste kwartier van dit duel was voor de thuisclub dat veel feller was en voor elke bal knokte wat bij Sporting ver te zoeken was. Het was dan ook niet vreemd dat VIOD op voorsprong kwam: 1-0. Na wat omzettingen ging het beter lopen bij de Almeerders en wist men door Sherwan Mustafa op gelijke hoogte te komen: 1-1. Tien minuten voor de rust werd Sporting weer beloond en was  Mustafa weer de doelpuntenmaker: 1:2. Zo ging men ook de rust in en leek het lek boven bij Sporting.

Offday

Na de rust liep het echter heel anders want de thuisclub tapte uit een ander vaatje en Sporting was geen schim meer als de slotfase van de eerste helft. Aan alle kanten liet men het afweten en gaf dit VIOD de ruimte om de gelijkmaker te produceren, en later ook op voorsprong te komen. VIOD bouwde de voorsprong uit en scoorde nog eens tweemaal en had Sporting dit alleen maar aan zichzelf te danken door totaal geen inzet meer te tonen en hiermee de thuisclub in de kaart speelde. Uiteindelijk eindigde dit duel in een 5-2 winst voor VIOD.

Teleurgestelde trainer

Trainer Tareq El Magied van Sporting was dan ook zeker niet te spreken en zag dat zijn ploeg een offday had en dat de inzet minimaal was deze middag. Verder liet de coach weten dat je er met mooi voetbal niet komt maar ook de vuile meters zal moeten maken. De trainer hoopt dat dit de laatste wedstrijd is waarin we zo verliezen, want ik vind het  niet erg om te verliezen als we onze huid maar duur verkopen, maar om voor deze nederlaag schaam ik me dood en ben ik heel erg teleurgesteld.

Komende wedstrijd (12/10) krijgt Sporting in de uitwedstrijd bij Kockengen de kans zich te herstellen.