Veel zelfvertrouwen bij ASC Waterwijk na ruime zege op SDO (4-0)

Snelle voorsprong

De derde bekerwedstrijd leverde Waterwijk zaterdag weer een klinkende overwinning op. De ploeg van Ryan Smart begon sterk aan dit duel en daar had SDO de nodige moeite mee. Binnen tien minuten was de 1-0 al een feit, Kuba Kacperski scoorde voor de Almeerders en Denzel Plettenberg bereidde de goal voor: 1-0. Later in de wedstrijd werd de wedstrijd wat rommeliger en maakte Waterwijk het zichzelf wat moeilijker zodat SDO wat vaker voor het Waterwijk-doel verscheen maar niet in staat was om tot scoren te komen. De eerste helft eindigde dan ook met 1-0.

Snelle hervatting

In het tweede bedrijf nam Waterwijk weer snel het initiatief en wist men ook de 2-0 te scoren, een snelle hervatting van doelman Roelofsen kwam bij Klaasen-Bos die Denzel Plettenberg in staat stelde te scoren: 2-0. Hierna gingen de gasten volop in de aanval maar speelde Waterwijk hiermee volledig in de kaart en kon de 3-0 niet uitblijven, Douwe Willemars bediende Tim Klaasen-Bos en de 3-0 was een feit. Waterwijk was van nu weer de dominerende ploeg en kreeg nog meer kansen maar moest nog even wachten eer men de 4-0 kon scoren, Donny van der Wal ging goed door en na een assist van Nylmar Markelo scoorde hij de 4-0. Dit was ook de eindstand en had Waterwijk weer de nul gehouden.

Wat volgens trainer Ryan Smart zeker zo belangrijk is als het scoren van doelpunten. De trainer ziet het eerste competitieduel komende zaterdag tegen stadgenoot Buitenboys dan ook met vertrouwen tegemoet.