ASC Waterwijk beslist duel tegen Always Forward al voor de rust (1-3).

Waterwijk heeft zaterdag in 2A goede zaken gedaan. Tegen het Hoornse Always Forward scoorde de ploeg voor de rust al drie keer en leek de Hoornse ploeg bij voorbaat al verslagen

Snelle goal

Het scorend vermogen in de eerste helft was uitstekend van de Almeerders en wist in de beginfase al tot scoren te komen door Barry Smitz, die op zijn wenken werd bediend door Mitchel Smit: 0-1. Het spel van Waterwijk zag er goed uit, ook mede doordat de ploeg zich sterk verjongd had en dat pakte goed uit. De eerste helft gaf de ploeg van Ryan Smart dan ook duidelijk de toon aan. Halverwege de eerste helft verdubbelde Waterwijk de voorsprong met twee goals, beiden betrof het een strafschop die door Jimmy de Haas feilloos werd benut. Met een ruststand van 0-3 vertrok men richting kleedkamer.

In het tweede bedrijf een wat betere thuisclub dat meer balbezit kreeg maar daar eigenlijk niet zoveel mee wist te doen. Waterwijk had meer mogelijkheden maar ook hier werden de kansen niet benut. Wel ging er nog een poging op de lat maar goals bleven uit. In de slotfase wist de thuisclub nog wel de eer te redden door Waterwijk-doelman Surainy Carolus te passeren,maar meer zat er ook niet in voor Always Forward en eindigde dit duel met 1-3 voor de ploeg die hier ook het meeste recht op had.

Trots op m‘n ploeg

Coach Ryan Smart was tevreden met de overwinning van zijn ploeg. “ We hebben als ploeg deze middag uitstekend gefunctioneerd en de inzet was perfect, Het soms te korte spel in de tweede helft bracht ons wel eens in de problemen maar daar voetbalde we ons ook weer goed uit en heb ik genoten van de passie van mijn ploeg “, aldus de coach die met zijn ploeg nu de derde plaats in 2A inneemt.

Komende wedstrijd ontvangt men Wartburgia op sportpark Rie Mastenbroek.