‘VVD schuift kosten stadsonderhoud door naar later’

Toekomstige Almeerders gaan de prijs betalen voor het financieel beleid dat de afgelopen jaren onder aanvoering van de VVD is gevoerd. Omdat het onderhoud van de stad niet meer met gespaard geld, maar met geleend geld wordt betaald, worden kosten van rente naar de toekomst doorgeschoven.

Die kritiek uit PvdA-raadslid Erik Theunissen (foto) op het schaduwakkoord van de oppositie. “Geld lenen is niet meer gratis. Dat maakt onderhoud en beheer van de stad duurder en dat wordt doorgeschoven naar later”, zegt Theunissen in Roodschrift, het ledenblad van PvdA-Almere.

Hij signaleert meer rekenkundige wonderen, zoals de opbrengst van het terugdraaien van ecologisch maaibeleid. “De VVD en consorten willen daarmee 4 miljoen euro besparen. Maar ondernemers die de gemeente daarvoor inhuurt, zullen niet voor minder geld vaker gaan maaien”, stelt Theunissen.

Het PvdA-raadslid rekent het de VVD aan dat in de plannen van de oppositie Almeerders met een flink inkomen worden gespaard. Hij zegt: “Ze willen bewoners van villawijk Overgooi ontzien door hen geen 10 euro per maand meer te laten betalen aan de onroerendzaakbelasting. Samen met de andere oppositiefracties willen ze Almeerders met weinig inkomen wel 50 euro uit de zak kloppen.”

Het interview is te lezen op Roodschrift.nl

Geschreven door