Amsterdam gemiddeld duurste stad voor bolletje schepijs, Almere goedkoopste

Niks dat zo goed bij de zomer past als een bolletje ijs. Wie in Nederland een bolletje schepijs bestelt, betaalt gemiddeld 1,47 euro per bol. Dat blijkt uit onderzoek van Belvilla naar de gemiddelde prijzen en het aantal ijssalons in de tien grootste Nederlandse steden. 

De duurste stad om een bolletje schepijs te bestellen is Amsterdam, waar een bol gemiddeld 1,81 euro kost. Wie niet te veel wil betalen voor een bolletje ijs kan het beste naar Almere gaan, waar een bol schepijs gemiddeld 1,32 euro kost. 

Hoe werden de data bepaald?  
Om de gemiddelde prijzen te bepalen, werden de kosten per bolletje ijs bepaald van de vijf populairste ijssalons op Tripadvisor voor de tien grootste steden in Nederland. Omdat er veel toeristen naar Zeeland gaan, is ook de Zeeuwse hoofdstad Middelburg meegenomen in het overzicht. 

Geschreven door