ASC Waterwijk pakt winst na zwaar bevochten overwinning

In de zaterdag 2e klasse A heeft Waterwijk haar aanhang niet teleurgesteld, de ploeg van trainer Ryan Smart kreeg SCPB op bezoek en bleef  met 3-2 uiteindelijk aan de goede kant van de score. Hiermee blijft men koploper Stormvogels op drie punten na volgen.

Snelle voorsprong

De trainingen van Waterwijk waren de afgelopen week erop gericht om de tegenstander goed onder druk te zetten en snel tot scoren te komen. Binnen 20 minuten was het dan ook raak voor de Almeerders, eerst was het Tim Klaassen-Bos die op aangeven van Fantieau Wirjoredjo de score opende en niet veel later verdubbelde Klaassen-Bos de voorsprong voor zijn team en liepen de gasten al snel achter de feiten aan. SCPB had veel moeite met het aanvalsspel van Waterwijk en moest in minuut 21 ook nog een derde goal incasseren, Tim Klaassen-Bos bracht Fantieau Wirjoredjo in stelling en was de 3-0 een feit. Waterwijk zat op rozen en kreeg nog meer mogelijkheden maar doelpunten bleven voor de rust verder uit.

SCPB zet druk

Na de rust ging SCPB ‘22 direct op een andere manier spelen, waarbij men volop de aanval ging spelen. Ondanks de grote druk die dit met zich meebracht, creëerden men niet veel uitgespeelde kansen. Na een vlotlopende aanval scoorden zij toch in minuut 65 de 3-1. Hierna kregen beide partijen wat kleine mogelijkheden die tot doelpunten hadden kunnen leiden, maar  in de 93e minuut scoorden zij alsnog  de aansluitingstreffer: 3-2. Verder liet Waterwijk het niet komen en hield men de winst in eigen huis en blijft men dan ook goed meedoen voor een koppositie in 2A.

Trotse trainer

“ Complimenten aan het gehele team, die voor iedere meter vochten en als team juiste keuzes hebben gemaakt om het deze tegenstander zo lastig mogelijk te maken, met een verdiende overwinning tot gevolg” waren de lovende woorden van Waterwijk-coach Ryan Smart.

Komende zaterdag speelt Waterwijk een uitwedstrijd voor de beker, tegenstander is dan sv Hoofddorp.