ASC Waterwijk pakt verdiende winst tegen Jong Holland (3-1)

Waterwijk heeft zaterdag goede zaken gedaan door concurrent Jong Holland puntloos naar Alkmaar terug te sturen. De ploeg van trainer Ryan Smart speelde een uitstekende wedstrijd met veel inzet en blijft nog steeds meedoen voor de titel en 2e periode.

Goede voorbereiding

Beide teams hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Het wedstrijdplan pakte voor Waterwijk goed uit. Er werd een korte dekking toegepast en het spel van de Almeerders zag er goed uit. Wel kreeg Jong Holland kreeg een corner te nemen maar dat werd bij Waterwijk goed opgelost en kreeg Waterwijk ook diverse mogelijkheden, Lesley Vlieger wist  in de 8e minuut  bij de tweede paal met het hoofd de 1-0 te noteren voor de Almeerders.Hier ging een ingestudeerde actie aan vooraf.  De gasten hadden bij vlagen ook veel balbezit maar achterin bij Waterwijk was het Mitchel Smit en Desmond Mensen die orde op zaken stelde zodat Waterwijk weer snel in balbezit kwam. In minuut 30 verdubbelde Waterwijk de voorsprong nadat Lesley Vlieger Tim Klaasen-Bos in staat had gesteld tot scoren te komen:2-0. Dit werd ook de ruststand.

Meer druk Jong Holland

Na de rust werd Jong Holland  dreigend via vroege voorzetten en zetten zij flink aan. In de 64ste minuut scoorde zij uit een strafschop die terecht was gegeven door de goed leidende arbiter. Bas Blankendaal verzilverde de elfmetertrap en werd het weer een spannend gevecht. Waterwijk kon uit de omschakeling de stand naar 3-1 uitbouwen met een prachtig uitgespeelde aanval waarbij Douwe Willemars de bal achter het standbeen fraai afrondde:3-1. Jong Holland probeerde nog met man en macht aan te vallen maar werd niet echt gevaarlijk meer omdat onze verdediging sterk stond onder leiding van Mitchel Smit. Uit een counter had Waterwijk nog de 4-1 moeten maken maar de bal kwam op de paal.Het bleef bij deze stand en was de winst uiteindelijk ook verdiend.

Voorzichtige uitspraak

Trainer Ryan Smart was voorzichtig met zijn uitspraken; “Een mooi resultaat, maar we hebben nog niets gewonnen. Veel lof over de inzet van mijn team en was het mooi om te zien hoe de jongens deze wedstrijd beleefden.

Volgende week wacht een zware wedstrijd tegen SC Buitenboys. Dat team doet het dit jaar echt uitstekend, en zal het een waar spektakel worden. Winst voor Waterwijk betekent winnaar van de tweede periode. Ook zijn de kampioenskansen nog groot, doordat koploper HBOK verloor van Olympia Haarlem.

Foto: Tim Klaassen-Bos scoorde de tweede goal van Waterwijk.

Geschreven door