ASC Waterwijk kan positie versterken bij winst op EVC

In de zaterdag tweede klasse A gaat Waterwijk op bezoek in Edam waar men de strijd aan moet binden tegen EVC dat onderaan in deze klasse bivakkeert en de punten hard nodig heeft. Waterwijk staat wel zeven punten achter op koploper Jong Holland maar op HBOK, dat tweede staat, is het verschil maar twee punten. Bij winst van Waterwijk en verlies HBOK staat de ploeg van trainer Ryan Smart op een mooie tweede plek. SC Buitenboys kan bij winst op Always Forward ook goede zaken doen, men stijgt dan een plek en komen de bovenste plekken weer in zicht. De ploeg van Dennis Verwer zal er natuurlijk alles aan doen om dit te realiseren.

Op scherp

Een klasse lager (3B)krijgt FC Almere te maken met SDOB uit Broek op Waterland. Het eerste duel tegen elkaar leverde in Almere winst op voor de Almeerders. Kan trainer Sandor Augustijn zijn team weer scherp krijgen na het verloren duel vorige week tegen Buitenveldert? We gaan er natuurlijk wel van uit dat FC Almere zaterdag weer op scherp staat. In de vijfde klasse C heeft  Forza Almere een thuiswedstrijd af te werken tegen DWSM, Forza staat op de tweede plek achter koploper Zuidoost United, dat twee punten meer heeft dan de Almeerders. Forza speelde tot nog toe wel een duel minder dan de koploper. In dezelfde afdeling heeft Sporting Almere ook een thuiswedstrijd, en komt Overamstel naar Almere. Het verschil tussen beide teams is slechts één punten in het voordeel van Overamstel. Winst zou mooi zijn voor de ploeg van Tareq El Magied, dat wel een beter doelsaldo heeft dan de tegenstander.

Koploper

Bij het vrouwenvoetbal krijgt koploper ASC Waterwijk in een uitwedstrijd te maken met sv Ouderkerk, de Almeerse vrouwen staan fier aan kop en kunnen bijna niet meer ingehaald worden en is het kampioenschap een kwestie van tijd. SC Buitenboys ontvangt Roda ‘23 op eigen veld en kan best een overwinning gebruiken. FC Almere heeft ook een thuisduel en komt Cobu Boys naar Almere. De ploeg van trainer Hans van Loen staat wel zes punten op koploper ‘t Gooi achter, maar speelde ook twee wedstrijden minder. Een winstpartij zou hier ook welkom zijn voor de Almeerse vrouwen.

Later meer over deze wedstrijden bij Omroep Almere Sport.

Geschreven door