Dansvoorstelling over innerlijke strijd Dalton Jansen’s Jah! in Corrosia

De dansvoorstelling Jah! van Dalton Jansen is op dinsdag 29 en woensdag 30 november te zien in Corrosia Theater, Expo & Film. Aanvang 20 uur.

Krachtige opening vol symboliek

Met zwarte vlaggen, kringelende rook en ritmische beats zet Jah! meteen een indrukwekkende toon. In deze dansvoorstelling van Dalton Jansen, die onlangs in première ging in Theater Rotterdam, wordt je direct meegezogen in een wereld van verzet en de zoektocht naar waardigheid. Visueel sterke beelden leiden je door een landschap van onderdrukking, terwijl de muziek en bewegingen van de performers de erfenis van het kolonialisme en de Rastafari-cultuur blootleggen.

De vader als symbool van generaties strijd

De voorstelling draait om de vraag hoe generaties mannen hun innerlijke strijd doorgeven. De vader-figuur staat hierin centraal, als drager van teleurstellingen en hoop. Terwijl de dansers energiek, maar minimalistisch bewegen, ontvouwt zich een ritueel dat de vervreemding en het verwrongen zelfbeeld van de diaspora aan de kaak stelt. Elke stap, elke beweging, benadrukt de zware erfenis van het verleden.

Een ontroerende climax

Naar het einde toe bereikt Jah! een intens hoogtepunt. De fysieke uitputting van de dansers weerspiegelt hun innerlijke strijd en is een uitnodiging van Dalton Jansen om te luisteren naar de verhalen van struggelende vaders en broers. Jah! is meer dan een dansvoorstelling—het is een krachtige uitnodiging tot reflectie. Kaarten makkelijk online te bestellen of vanaf een uur voor aanvang aan de kassa van Corrosia. Alle informatie over deze voorstelling vind je op: www.cultureelcentrumcorrosia.nl of www.corrosia.nl.

Foto: Amanda Harput

Geschreven door