Tv Première van documentaire “Arpa” over een bijzondere Almeerse Harpiste

Op 20 mei is de tv première bij Omroep Flevoland van de documentaire “Arpa”. De documentaire wordt dan overdag op ieder heel uur uitgezonden. De documentaire, gemaakt door filmmaker Claire Slingerland, werpt een blik op het leven en de enorme muzikale toewijding van de Almeerse harpiste Arpa.

In de documentaire vertelt de 70-jarige Arpa over haar toewijding aan de muziek en over haar zelf opgelegde regime van 365 per jaar 5 uur per dag oefenen en het gebrek aan erkenning. Want de noten reiken nooit verder dan de muren van haar huis. Daarnaast speelt Arpa delen uit haar composities in de documentaire. De documentaire geeft Arpa het podium dat ze verdient en bewaart haar verhaal en muziek voor de toekomst en wil interesse kweken voor haar muziek.

Workshops culturele sector

Om meer aandacht te vragen voor ‘vergeten’ cultuurmakers, wordt er naar aanleiding van de documentaire in samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland en Stichting InnerCircle een impactprogramma gelanceerd, met workshops voor de culturele sector in Flevoland. Het doel is om programmeurs handvatten te bieden om vergeten talent een podium te geven en de programmering hiervan aantrekkelijk te maken voor het publiek. Het is zonde dat de creativiteit van deze vergeten talenten buiten de schijnwerpers blijft liggen, terwijl het belangrijk is om de waarde van hun kunst te erkennen, omdat dit bijdraagt aan meer diversiteit en een grotere rijkdom van ons culturele landschap. ‘Arpa’ dient hierbij als een pilotproject. De ambitie is om na deze documentaire nog drie andere culturele disciplines te belichten en steeds een vertegenwoordiger daarvan een podium te bieden

Geschreven door