FC Almere dames 1 niet opgewassen tegen vv Hierden dames

Zaterdag speelden de dames van FC Almere een competitiewedstrijd tegen de dames van Hierden. Met wat blessures en een goede tegenstander liep Almere in Hierden met 6-3 averij op.

Hierden kwam in deze wedstrijd al snel op een voorsprong en scoorde al in de eerste minuut de eerste treffer van de wedstrijd.  Almere kwam vrij snel weer op gelijke hoogte. In de 15e minuut kon FC Almere dan ook de gelijkmaker intikken door een combinatie tussen Aimee Roolvink en Denise Veldhuisen waardoor Neve Smeets het kon afronden : 1-1. Hierden speelde compact en konden de dames van Almere redelijk in bedwang houden. In de 43e minuut kwam Hierden op voorsprong en ging FC Almere de rust in met een achterstand van 1-2

Geblesseerd

In de rust moest Almere noodgedwongen wisselen vanwege blessures en dat deed de wedstrijd voor Almere geen goed en Hierden profiteerde hier optimaal. Hierden wist in de 49ste en de 55ste de score uit te bouwen. De wedstrijd was uiteindelijk afgesloten met een score van 6-3 overwinning voor Hierden nadat Denise Veldhuisen in de 85e minuut nog een tegentreffer wist te scoren was dit wel het laatste wapenfeit van de Almeerse damesploeg. Vlak voor tijd moest Zoe Thiel geblesseerd het veld verlaten waarna ze met een brancard van het veld ging. Door dit verlies  staat Fc Almere  op de vierde plaats in de competitie.

De volgende wedstrijd staat gepland op 2 november in Almere  tegen het Utrechtse Hercules