Forse winst voor Sporting Almere tegen BZC’13 (6-0)

In de vijfde klasse D heeft Sporting Almere zijn ware gezicht laten zien. De ploeg van Tareq El Magied walste over de tegenstander heen en had de tegenstander BZC’13 maar weinig te vertellen. De ruime zege was dan ook verdiend en geeft perspectief voor de komende wedstrijden.

Vrijwel complete ploeg

Sporting kon weer nagenoeg compleet uitkomen en dat was aan het spel te merken, er werd goed gecombineerd en er kwamen aardig wat kansen voor de Almeerders.Hekkensluiter BZC dat nog geen punt had gehaald na vier duels stelde er ook niet zoveel tegenover, de ploeg was verdedigend ingesteld om zodoende weinig goals tegen te krijgen. Sporting had de eerste helft het heft in handen en was op alle fronten de betere ploeg en kwam dan ook tot twee doelpunten, Moegabe Chasli maakte er twee voor de rust: 2-0.

Hoger tempo

Na de rust eenzelfde beeld, Sporting gaf de toon aan en BZC dat zich beperkte tot verdedigen. Dat Sporting uiteindelijk de score verhoogde was dan ook niet zo vreemd en dat was mede doordat de ploeg met een hoger tempo speelde en daar hadden de gasten geen grip op. Binnen 20 minuten had Sporting de stand dan ook opgevoerd naar 6-0 door doelpunten van Renzo Jaarsveld, Sherwan Mustafe (2x) en Max de Ree. Trainer El Magied zag dat zijn ploeg stappen had gemaakt en kijkt veelbelovend uit naar de komende wedstrijden, eerst tegen concurrent Eminent Boys en een week later volgt dan de Vecht.