Ruime zege voor Forza Almere: twee goals van Valencio Josias

In de vierde klasse heeft Forza Almere de eerste overwinning binnen. Tegen sv Baarn wist men aan de goede kant van de score te blijven. Niet alle kansen werden deze wedstrijd benut maar dat kan komende wedstrijd zomaar anders zijn.

Zwakke start Forza

De beginfase was niet sterk van Forza, en moest dan ook toezien dat de gasten op 0-1 kwamen. Ver in de eerste helft wist Forza de gelijkmaker te produceren en maakte Dave Huijmans de 1-1. Dat Forza nu beter in de wedstrijd zat kwam tot uiting met een tweede doelpunt waar Sem Moolhuizen verantwoordelijk voor was. Dit was ook de ruststand.

Verdiende zege

Na de rust was het Baarn dat beter het kleedlokaal uit kwam en ook de gelijkmaker scoorde:2-2. Forza liet het hier niet bij zitten en kwam sterk terug en nam weer een voorsprong, Moises Lufuankenda was de maker hiervan: 3-2. Forza bleef de toon aangeven en zag  Josias niet veel later ook de 4-2 maken. Baarn gaf het zeker niet op en kwam later ook weer tot scoren, maar toen Forza door Josias zijn tweede van de middag maakte was de wedstrijd beslist: 5-3, en behaalde Forza een verdiende zege.

Trainer Tigran Balasanjan was wel tevreden met de overwinning maar vond dat Forza meer met de kansen had moeten doen. “Ik ben de komende wedstrijd benieuwd”, was de reactie van de trainer.

Komende wedstrijd gaat Forza Almere op bezoek bij Hertha, de aanvang is dan 14:30 uur.