Verdiend kampioenschap voor Forza Almere en promoveert men naar de vierde klasse

Forza Almere heeft afgelopen zaterdag ten koste van stadgenoot Sporting Almere het kampioenschap dat er al langer aan zat te komen in de wacht gesleept. Na een mooi seizoen was men de terechte kampioen in de vijfde klasse C. Doordat Zuidoost United concurrent IJburg versloeg werd de titel een feit

Sterke start Forza

Vanaf het begin van deze derby gaf Forza de toon aan en dat resulteerde in  een 0-2 voorsprong en toen waren er nog maar 20 minuten gespeeld. Met name Djaylani Hussainali en Elwin Jansen waren op dreef .Een mooie actie van Elwin Jansen leidde de 0-1 in en na 6 minuten brak hij ook door de defensie van Sporting en  Djaylani Hussainali wist de voorzet in te tikken. Een paar minuten later stuurt dezelfde speler Kai Wilms weg over rechts, Wilms wordt gevloerd. Elwin Jansen neemt de vrije trap, een Forza speler stapt over de bal heen en Tim van Eeden kan de bal binnen schieten: 0-2. Sporting kwam ook wel op de helft van Sporting maar het lukte het team niet om in het gewone ritme te komen en dat kwam Forza wel goed uit. Forza kwam hierna weer regelmatig in balbezit en werd Gary Bouwmeester aangespeeld maar de spits werd vastgehouden en leverde dat een strafschop op en Sem Moolhuizen schoot vanaf elf meter  de 0-3 binnen en leek de wedstrijd  gespeeld, maar daar dacht Sporting anders over. Nog voor de rust schoot Sporting de 1-3 in de touwen door Renzo van Jaarsveld en was de wedstrijd weer open.

Gelijkopgaand

In de tweede helft is het meer een gelijke strijd en lijkt de spanning er bij Forza een beetje in te sluipen. Kansen en overtredingen over en weer, waarbij Jansen van Forza  na een half uur de beslissing had kunnen forceren, maar de bal belandde op de paal. En dan een vrije trap van Sporting, die nu knap in de korte hoek binnen geschoten wordt en dan wordt toch weer  billenknijpen: 2-3. De slotfase werd nog spannend maar  Forza liet zich niet meer verrassen en behaalde men verdiend het kampioenschap binnen, mede doordat IJburg van Zuidoost United verloor was men niet meer in te halen.

Niet kansloos

Sporting trainer Tareq El Magied: “Bij de 1-3 bij de rust heb ik mijn spelers gezegd dat we zeker nog niet kansloos waren enals we ons eigen spel zouden spelen zat er best wel meer in. Toen wij 2x geel (Boyd Plomp) kregen en met 10 man verder moesten was de kans klein om de wedstrijd nog om te draaien, maar ik moet wel zeggen dat Forza wel de terechte kampioen is in deze afdeling.

Forza trainer Tigran Balasanjan was na afloop trots op zijn ploeg en zag dat het hele seizoen hard met elkaar werken aan een goed resultaat nu beloond werd en ziet perspectief genoeg voor komend seizoen om in de vierde klasse goed mee te kunnen draaien.