Veel misstanden bij horeca in centrum Stad

Muizenkeutels in de keuken, een spekgladde vloer door bakvet en personeel met een uitkering of zonder werkvergunning. Een inspectie van verschillende diensten bij de horeca in Stad heeft verschillende uitwassen aan het licht gebracht.

De afgelopen week heeft de gemeente samen met onder meer de politie controles uitgevoerd. Bij bedrijven werden overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd. Soms waren vluchtroutes niet goed aangegeven. Elders bleek de horecavergunning niet in orde.

Bij enkele bedrijven waren mensen werkzaam die ook een uitkering ontvangen, soms had personeel geen werkvergunning.

De gemeente Almere voert regelmatig preventieve integrale controles uit, in nauwe samenwerking met veiligheidspartners. Deze controles zijn gericht op het waarborgen van een veilige en gastvrije omgeving voor zowel ondernemers als bezoekers. Er wordt gecontroleerd op diverse zaken, waaronder naleving van brandveiligheidsnormen, het schenken van alcohol aan minderjarigen, geluidsniveaus en het naleven van de voorwaarden van horecavergunningen.  

Bij de inspectie werd volgens de gemeente wel duidelijk dat de bezochte horecabedrijven in het algemeen de zaken goed op orde hadden. (archieffoto)

Geschreven door