SC Buitenboys trekt aan langste eind in derby tegen ASC Waterwijk (1-2)

De Almeerse derby in de tweede klasse tussen Waterwijk en Buitenboys werd een nipte zege voor Buitenboys. De ploeg van Dennis Verwer wist tweemaal het net te vinden terwijl. Waterwijk niet verder kwam tot eenmaal. Ondanks kansen van Waterwijk, bal op de lat en een kopbal vlak voor doellijn. 

fout in de opbouw

Waterwijk kwam wel met 1-0 voor doordat in de opbouw bij Buitenboys iets mis ging en de thuisclub daar gretig van profiteerde en Tim Klaassen-Bos de doelpuntenmaker was. Buitenboys kreeg hierna twee behoorlijke kansen om op gelijke hoogte te komen maar die bleef uit ook toen men een strafschop kreeg werd deze gemist.Toch wist Buitenboys niet veel later de gelijkmaker te scoren door Tim Smit: 1-1. Voor de rust bleef het spel op en neer gaan maar goals bleven vooralsnog uit.

Gretig Waterwijk loopt zich stuk

Na de rust waren er twee ploegen die alles in het werk zette om tot scoren te komen maar ondanks mogelijkheden bleef de 1-1 nog even op het scorebord staan. Waterwijk was erg gretig maar Buitenboys had zich daar goed op ingesteld en liep men zich herhaaldelijk stuk op de verdediging van de gasten. Buitenboys wist later wel tot scoren te komen toen een mooie pass van Kaya Akyigit Milo Joren in staat stelde de 1-2 te maken. Waterwijk zette nu een tandje bij en Buitenboys werd ver teruggedrongen en moest soms aan de noodrem trekken om erger te voorkomen. Wat Waterwijk ook probeerde, de voorsprong werd niet meer weggegeven en pakte Buitenboys de eerste zege van het seizoen. 

Trainer Dennis Verwer was trots op zijn team en zag dat zijn elftal de taken uitstekend had uitgevoerd om het Waterwijk lastig te maken. Verder was de inzet perfect wat mede aan het succes bijdroeg en zien de Almeerders uit naar de volgende wedstrijd tegen Stormvogels.

Te weinig gekregen

Trainer Ryan Smart van Waterwijk vond dat zijn ploeg iets te weinig had gekregen, de kansen die er normaal wel ingaan lukte deze wedstrijd niet maar vond ik wel dat Buitenboys zich uitstekend op ons had ingesteld en daar hadden we het soms lastig mee aldus de trainer die komende wedstrijd de kans krijgt om zich te herstellen met zijn team als men op bezoek gaat bij Monnickendam.

Buitenboys ontvangt volgende week Stormvogels op Sportpark Polderkwartier.

foto: De winnende trainer van SC Buitenboys Dennis Verwer.

Geschreven door