ASC Waterwijk hersteld zich en wint verdiend bij vv Monnickendam

Na de nederlaag vorige week tegen Buitenboys heeft Waterwijk het herstel ingezet. De ploeg van trainer Ryan Smart was tegen Monnickendam de betere ploeg en drukte dat ook uit in drie doelpunten.

Klaasen-Bos weer trefzeker

De eerste helft had Waterwijk de controle over deze wedstrijd en hadden de gastheren niet zoveel te vertellen. Waterwijk beloonde zich dan ook door het goede spel en scoorde de 0-1, een steekbal van Donny van der Wal kwam bij Tim Klaassen-Bos en hij schoot raak voor zijn team:0-1. De hierop volgende tien minuten was het spel van de Almeerders wat slordiger wat Monnickendam de kans gaf om meer in balbezit te komen en waren er ook wat gevaarlijke situaties voor het Waterwijk-doel maar dat leverde geen doelpunten op. Dat lukte niet veel later Waterwijk wel toen Douwe Willemars met een prachtig afstandsschot de 0-2 scoorde.

Uitstekende invalbeurt

Na de rust een ander spelbeeld waarbij Monnickendam dreigender werd maar niet echt tot kansen kwam maar uit een voorzet kwamen zij toch nog op 1-2 en waren er weer mogelijkheden op een gelijkspel. Uiteindelijk besliste Waterwijk de wedstrijd definitief en was de uitstekend ingevallen David Mol in de omschakeling de doelpuntenmaker en gooide de wedstrijd op slot: 1:3.De tijd was te kort voor de thuisclub om nog gevaarlijk te worden en was Waterwijk deze wedstrijd de terechte winnaar.  Trainer Ryan Smart was tevreden gezien het vertoonde spel maar zag ook nog wel wat punten voor verbeteringen waar komende week uiteraard aan gewerkt gaat worden.

Komende wedstrijd ontvangt Waterwijk Olympia Haarlem.

Archieffoto: Links Douwe Willemars die deze middag van afstand fraai scoorde.