ASC Waterwijk wint en blijft koploper HBOK op de voet volgen

In de zaterdag 2e klasse A heeft Waterwijk weer een overwinning geboekt en deze keer was OSV de verliezende partij. Door de winst blijft men kans hebben op de titel in deze klasse.

Veel kansen

Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten overwinning op sportpark Rie Mastenbroek. De eerste helft was Waterwijk de ploeg die de meeste mogelijkheden kreeg om de score te open maar Lando Pourchez had het vizier niet op scherp staan en kwam OSV goed weg. Ook bij een inzet van Tim Klaasen-Bos mochten de Amsterdammers niet mopperen want de paal bracht redding. OSV deed wel wat terug maar kon eerst niet tot scoren komen maar in de 15e minuut was het echter wel raak en dat was een streep door de rekening van Waterwijk toen Noordenbos scoorde: 0-1. Hierna kwamen veel kansen voor de thuisclub, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Verrassend

In het tweede bedrijf had Waterwijk-trainer Smart  het systeem iets veranderd om uiteindelijk de gasten te verrassen en dat gebeurde later in het duel ook. Waterwijk-trainer Ryan Smart wisselde twee spelers en niet zonder succes, Lesley Vlieger en de pas 18 jarige Oran Yilmaz kwamen in de ploeg en deze stonden uiteindelijk ook aan de basis van de ommekeer in de wedstrijd. In de 74e minuut kwam dan ook de verdiende gelijkmaker, Oran Yilmaz stond op de goede plek na een offensief van Waterwijk:1-1. OSV liet zich zakken en werd de druk op het Amsterdamse doel nog groter. Toch was het pas in de 83e minuut toen Waterwijk het verschil maakte en alweer Yilmaz uit een mooie pass de doelpuntenmaker was:2-1. Waterwijk zat op rozen maar de tegenstoten van OSV waren zeker niet ongevaarlijk, maar toen in de slotfase Tim Klaasen-Bos de 3-1 binnen schoot was de wedstrijd definitief beslist en gezien de gehele wedstrijd ook zeer verdiend.

Komende wedstrijd speelt Waterwijk weer een thuiswedstrijd, dan is ASV Arsenal de tegenstander.