Eerste punt voor FC Almere: twee doelpunten van Neil Woudstra

Na het verlies van vorige week tegen KDO heeft FC Almere in de derde klasse B tegen Buitenveldert zich gedeeltelijk kunnen herstellen. Na een 2-0 achterstand kwam men knap terug en wist alsnog gelijk te maken. Neil Woudstra was de grote man bij zijn team en supporters.

Achter de feiten

Vooraf wist men bij Almere dat Buitenveldert een knappe ploeg heeft en dit seizoen ook hoge ogen wilde gooien. FC Almere zat niet direct goed in de wedstrijd en dat was bij de thuisclub beter voor elkaar. Na wat kansen over en weer was het Buitenveldert dat de score opende.: 1-0. FC Almere liet het hier niet bij zitten en zette de thuisclub bij vlagen goed onder druk maar de afwerking was er in deze fase niet en kon Buitenveldert weer beter in de wedstrijd komen met als gevolg een tweede goal en liep Almere achter de feiten aan. Wat Almere voor de rust ook probeerde, het bleef voorlopig bij deze 2-0.

Werklust uiteindelijk beloond

Na de pauze een vrijwel hetzelfde beeld een Buitenveldert dat meer in de aanval was maar een Almere dat graag tot scoren wilde komen. Uiteindelijk gebeurde dat dan ook en was het Neil Woudstra die de doelman van Buitenveldert passeerde: 1:2. Er was weer van alles mogelijk en de thuisclub raakte nogal eens geïrriteerd door het optreden van arbiter De Jong die kennelijk verkeerde beslissingen nam. FC Almere trok zich daar niets van aan en gooide er nog een schepje bovenop met als gevolg de verdiende gelijkmaker en weer was Neil Woudstra die voor zijn ploeg scoorde: 2-2. Hierna waren er nog meer ergernissen bij Buitenveldert, maar in de stand kwam uiteindelijk geen verandering meer en veroverde FC Almere het eerste punt van de competitie.

Komende wedstrijd treft FC Almere RKDES in een thuiswedstrijd.

archieffoto: Nummer 10 Neil Woudstra heeft gescoord. In het duel met Buitenveldert deed hij dat na de rust ook en bezorgde FC Almere hiermee het eerste punt van de competitie.