SC Buitenboys wint moeilijk uitduel bij Buitenveldert (0-3)

In de zaterdag derde klasse B heeft Buitenboys tegen SC Buitenveldert geen fout gemaakt. De koploper in deze klasse had het niet makkelijk maar wist in de tweede helft door te drukken. Met blijft hierdoor koploper in 3B.

Stugge verdediging. Vanaf het begin een gelijkopgaand duel met af en toe balverlies waaruit soms gevaarlijke situaties uit ontstonden. Buitenboys had moeite met de centrale verdedigers van de thuisclub en liep zich bij vlagen stuk op hun stugge verdediging. Buitenveldert zocht veelal de diepte in hun spel en daar had Buitenboys het  lastig mee. In minuut 20 wist Buitenboys de score open te breken, Caleb Frimpong kwam via de rechterkant goed door en vond Mitchell Martens die de bal direct uit de lucht op de schoen nam maar de doelman redde bekwaam maar in de rebound was het Collins John die de goalie alsnog passeerde 0-1. Nog voor de rust een volgende kans voor John maar nu was de doelman de baas. 

Paal en lat. Na de rust zat Buitenboys beter in de wedstrijd maar de kansen waren voor Buitenveldert, tot tweemaal toe miste men deze mogelijkheden. Aan de andere kant kwam Buitenveldert goed weg toen de Almeerders lat en paal raakte. Uiteindelijk wist Buitenboys de voorsprong toch te verdubbelen toen Giovanni Kasanwirjo de bal uitstekend voorgaf en Mitchell Martens voor opluchting zorgde door 0-2 te scoren.

Buitenveldert kwam nog wel terug maar achterin bij Buitenboys hield men stand en wist in de 80e minuut ook nog de 0-3 te maken, de kopbal van Collins John was teveel voor de doelman. Het laatste gedeelte van dit duel waren er geen spectaculaire momenten meer en behaalde Buitenboys de zoveelste overwinning van dit seizoen.

Met nog zes duels te gaan blijft men op tien punten voorsprong staan op EVC dat zaterdag ook won.

Komende wedstrijd weer een lastig duel als Buitenboys op bezoek moet bij RODA ‘23.

foto: Collins John was weer de gevierde man met twee goals.

Geschreven door