FC Almere vrouwen blijven ongeslagen na winst op CJVV (1-0)

In de derde klasse hebben de vrouwen van FC Almere de derde overwinning op rij geboekt. Na een vrij gelijkopgaand duel wisten de Almeerse dames eenmaal tot scoren te komen en CJVV verzuimde dit dus was de winst na negentig minuten een feit.

Kansen bij beiden teams

Het werd een gelijkopgaand duel op sportpark de Marken met kansen over en weer. De fysiek iets sterkere ploeg van CJVV had bij vlagen het eerste kwartier het meeste balbezit. Daarna kwam Almere beter in de wedstrijd en waren er ook wat mogelijkheden aan de kant van Almere. Een paar schoten waren niet zuiver genoeg maar ook bij CJVV was de zuiverheid ver te zoeken en vielen er voor de rust geen doelpunten.

Op de lat

In het tweede bedrijf een feller Almere dat via Denise Veldhuizen en Geneve Gibbs wel gevaarlijker werd maar achterin bij de gasten was men alert en loerde men bij uitverdedigen op de counter met veelal de lange bal. Almere was achterin attent en kon het gevaar voorkomen. De strijd werd wel wat fanatieker maar de uitstekend leidende arbiter Fens voelde het duel goed aan.  Het was uiteindelijk Almere dat steeds gevaarlijker werd en ook tot scoren kwam, een schot op de lat werd even later in de rebound afgerond door Geneve Gibbs: 1-0.  CJVV kwam hierna goed terug maar invaller keepster Jamie Zalmstra speelde een goede wedstrijd en voorkwam erger voor haar team. Het bleef spannend voor beide doelen maar gescoord werd er niet meer en bewees FC Almere met deze zege goed in vorm te zijn en staat derde op de ranglijst met drie punten minder dan koploper ‘s Graveland, maar Almere speelde wel een wedstrijd minder.

Komende wedstrijd gaat Almere op bezoek bij vv Hierden en start men om 14:45 uur.