FC Almere herstelt zich en wint van SDOB

In de zaterdag derde klasse B heeft FC Almere een nuttige overwinning geboekt op SDOB. De Almeerse ploeg herstelde zich van de nederlaag vorige week tegen Buitenveldert. Door de zege blijft men meedoen voor een prijs.

Op de aanval

Vanaf het begin van dit duel gingen beide ploegen voor de aanval en kwamen er ook wat kansjes over en weer. De thuisclub nam in de 15e minuut de leiding door Rick Boes die de Almeerse doelman het nakijken gaf. Vijf minuten later stond het alweer 1-1 door Max Wolters van der Wey. Nu had Almere het beste van het spel en liet dat dan ook met doelpunten tot uiting komen. Weer was Wolters van der Wey in de 24e minuut trefzeker en nam Almere de leiding: 1-2. SDOB kwam nu wel even terug maar scoren deed de ploeg niet. Dat deed Almere vlak voor de rust wel toen Tarik Moumen met een fraaie inzet zijn ploeg op een riant lijkende voorsprong zette: 1-3. Voor de rust nog wat kleine mogelijkheden van de thuisclub, maar scoren deed men voor de rust niet meer.

Slordig spel

In het tweede bedrijf werd het een vrij gelijkopgaand duel met wel diverse kansen voor FC Almere maar deze werden mede door slordig spel niet benut. SDOB verhoogde wel het tempo en drukte Almere wat meer terug op eigen helft, maar vooralsnog kwam de ploeg uit Broek in Waterland niet tot scoren. In deze fase maakte FC Almere het zichzelf onnodig lastig en kon dan ook niet voorkomen dat SDOB in minuut 80 door Maarten Spits alsnog tot scoren kwam: 2-3. Het werd uiteindelijk nog een spannende slotfase, maar de ploeg van Sandor Augustijn en Tjeerd Hof hield uiteindelijk stand en gingen de drie punten mee naar Almere. Almere blijft door deze winst nog meedoen voor een prijs, maar dan mogen er geen punten meer verspeeld worden.

Trainer Sandor Augustijn zag ook dat er in de tweede helft slordig met het balbezit werd omgegaan, “ We zullen bij een voorsprong scherp moeten blijven spelen zodat we minder balverlies lijden, verder speelden we bij vlagen best wel goed en in die periode maakten we ook de doelpunten, maar vanaf nu 90 minuten geconcentreerd blijven is van groot belang voor de wedstrijden die nog komen “.

Interview Herman de Wit met Aanvoerder FC Almere, Scott Barkema

Geschreven door