Vroeg doelpunt nekt Buitenboys vrouwen tegen Sparta Nijkerk

Het is de vrouwen van SC Buitenboys niet gelukt om de eerste punten te pakken tegen Sparta Nijkerk. Na een moeizaam verlopen 1e helft, het spel was onzuiver en de afspraken werden niet nagekomen dat zag ook coach Nathan Sudmeier. De tegenstander speelde vaak op de counter en scoorde daar ook eenmaal uit.

Foute beslissing

De wedstrijd werd gekenmerkt door uitgelopen speelschema’s, een sterk optreden van invaller-keepster Richell Clemens, en een omstreden beslissing van de scheidsrechter. Door een vertraging van 45 minuten, veroorzaakt door uitgelopen wedstrijden eerder op de dag, kon Buitenboys’ vaste keepster Nadine Dessé niet meer spelen. In haar plaats werd Richell Clemens opgesteld, die ondanks de omstandigheden een uitstekende wedstrijd speelde en meerdere keren belangrijk ingreep om een grotere achterstand te voorkomen. Een afstandsschot van Sparta in de eerste helft van buiten het strafschopgebied viel onverwachts binnen voor Sparta. 

Dominerend Buitenboys

In de tweede helft kwam Buitenboys beter voor de dag. De ploeg nam het initiatief en domineerde het balbezit, wat leidde tot meerdere kansen. Ondanks het goede positiespel en de hoge balsnelheid, lukte het de Almeerse formatie niet om de kansen te verzilveren. Het afmaken van kansen blijft een aandachtspunt voor de ploeg, liet de coach weten.In de slotfase van de wedstrijd had Buitenboys nog bijna de gelijkmaker te pakken. Een hoekschop van Sanne van Gorp werd in de verre hoek gekruld en leek het eerste punt van het seizoen binnen te brengen. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af vanwege vermeend hands. Ondanks protesten van de kant van Buitenboys bleef de beslissing staan. Buitenboys kon hierna niet meer gevaarlijk worden en verloor deze wedstrijd al had er zeker een punt ingezeten. Met deze nederlaag moet Buitenboys nog even wachten op hun eerste punt in de competitie, maar de tweede helft biedt hoop voor de komende wedstrijden.

Komende wedstrijd (2 November) speelt Buitenboys de uitwedstrijd bij Hooglanderveen.

Foto: Sanne van Gorp in actie tegen Sparta.

Geschreven door