Bijeenkomst over genderongelijkheid in de gezondheidszorg

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland organiseert op 29 oktober de bijeenkomst ‘Zorg Inclusief – Ik ben geen man’.

In de medische gezondheidszorg is de benadering en behandeling vaak gebaseerd op het mannelijk lichaam. Hierdoor krijgen vrouwen niet altijd de meest passende zorg. Ook bij ziektes die op het eerste gezicht niets met het geslacht te maken lijken te hebben. Vaak worden vrouwen niet serieus genomen en wordt gesuggereerd dat het te maken heeft met de psychische gezondheid terwijl hier helemaal niet de oorzaak ligt.   

Deze bijeenkomst heeft tot doel om het bewustzijn te vergroten en zorgpersoneel te informeren over mogelijke implicaties van genderongelijkheid in de gezondheidszorg.  

Bovendien heeft het feit dat de medische gezondheidszorg vaak uitgaat van het mannelijk lichaam bij behandelingen belangrijke gevolgen voor de rechten van vrouwen. Dit verschijnsel, dat ook wordt aangeduid als ‘genderbias’ in de geneeskunde, schaadt de rechten van vrouwen.

Deze bijeenkomst is onderdeel van een serie bijeenkomsten voor zorgprofessionals waarin diversiteit en inclusie in de zorg- en welzijnssector centraal staan. Uit onderzoeken blijkt dat er nog steeds sprake is van discriminatie in de zorg, en dat dit zich in verschillende vormen kan uiten. De bijeenkomsten bieden zorgprofessionals en andere geïnteresseerden handvatten en inzichten om bij te dragen aan een inclusievere zorgomgeving.

De ‘Ik ben geen Man’  bijeenkomst is op dinsdag 29 oktober van 13:00 tot 17:00 uur bij Het Eksternest, Muiderweg 10, 1351 GJ Almere.

De bijeenkomst gratis toegankelijk na aanmelding en geaccrediteerd door Accreditatiebureau Kwaliteitsregister V&V en register Zorgprofessionals (4 punten).

Kijk voor het complete programma en aanmelden op de website:

Geschreven door