Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Buitenlol: Een feest van samenspel en inclusiviteit op zondag 21 april

21 april @ 12:00 - 14:00

Gratis

Stad & Natuur Almere nodigt alle kinderen en hun (groot)ouders/begeleiders uit om deel te nemen aan een bijzondere middag van samenspel, ontdekking en plezier tijdens Buitenlol. Dit evenement vindt plaats op zondag 21 april van 12:00 tot 16:00 uur op de locatie Stadslandgoed de Kemphaan, Kemphaanstraat 1 in Almere.

Ontdekking en plezier in de natuur
Stad & Natuur vindt het belangrijk dat alle kinderen de natuur kunnen ontdekken. Daarom is op de Kemphaan het rolstoeltoegankelijke Zintuigenbos ontwikkeld, met een schat aan activiteiten waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Van geurige kruiden tot de zachte texturen van het bos; er is voor elk kind wat wils om te verkennen en van te genieten. Met boskamers waar workshops te doen zijn rondom de zintuigen horen, voelen, ruiken, proeven en zien en een bospad dat een alternatief biedt voor wie even uit de drukte wil stappen, zorgt Buitenlol voor een omgeving waar ieder kind zich welkom en betrokken voelt.

Activiteiten voor iedereen
Er zijn workshops rondom de verschillende zintuigen. Zet je tastzin bijvoorbeeld in bij de workshop waarbij je met wol werkt gegeven door Kleur in Cultuur. Of luister naar verhalen van verhalenvertellers. En proef met de Buiten(w)eter wat er te eten valt in het bos.

Circus Kiko neemt je mee naar de wondere wereld van het circus, waar ieder kind (en wellicht ook elke ouder) de circus-artiest in zichzelf ontdekt. Bij Erik Fakkeldij bouwen de kinderen samen een waterbaan. En wie heeft er al eens in de natuur gedanst? Dat kan tijdens de silent disco met Say Kaas.  Verder zijn er oud-Hollandse spelletjes waarbij je samen met je familieleden kunt meedoen of met andere kinderen kunt spelen. Elk uur geeft Reinier Sijpkens samen met de kinderen een serenade, met oa een grote zeeschelp waar je geluid mee kunt maken, maar ook kunt luisteren of je de zee hoort.

Toegankelijkheid en Praktische Informatie:
Buitenlol streeft ernaar een toegankelijk evenement te zijn voor iedereen. Met faciliteiten zoals een invalidentoilet, -parkeerplaatsen en een verhard pad door het bos, zorgt het evenement ervoor dat alle kinderen deel kunnen nemen aan de festiviteiten. Workshops zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor degenen die behoefte hebben aan een rustigere omgeving, is er een prikkelarme ruimte beschikbaar. Sowieso biedt de natuurlijke setting een kalmerende, ontprikkelende omgeving.

Toegang tot Buitenlol is gratis. Voor sommige workshops is een kleine bijdrage vereist, die betaald kan worden met een strippenkaart verkrijgbaar op het evenement. Een strippenkaart met vier strippen kost €7,50, terwijl een losse strip voor €2,50 verkocht wordt. Zowel pinnen als contante betalingen zijn mogelijk.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
12:00 - 14:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
https://stadennatuur.nl/

Locatie

Stadslandgoed De Kemphaan
Kemphaanstraat 1
Almere, 1358 AD
+ Google Maps
Telefoon
(036) 5475050
Bekijk de site van Locatie