Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Documentaire ‘Verstoten’ brengt schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland onder de aandacht

21 april @ 13:00 - 14:30

Є5

Op 21 april is in de Nieuwe Bibliotheek in Almere stad de documentaire ‘Verstoten’ te zien. Deze documentaire werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland, een onderwerp dat tot op heden te weinig aandacht heeft gekregen. Na de vertoning volgt een nagesprek tussen de Almeerse regisseur Claire Slingerland en moderator Mojdeh Feili van Avanti Almere.

Op straat gezet door ouders

Volgens een onderzoek van Movisie bevinden zich in Nederland tussen de 900 en 2000 dak- en thuisloze regenboogjongeren. Deze jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, variërend van een onleefbare thuissituatie tot het feit dat ze zonder enig mededogen op straat worden gezet nadat ze uit de kast zijn gekomen.

De documentaire onderzoekt wie deze jongeren zijn, welke impact dit op hun leven heeft en waar ze uiteindelijk terechtkomen. ‘Verstoten’ vertelt het openhartige verhaal van twee jongeren die delen hoe ze op straat zijn beland en welke uitdagingen ze hebben doorstaan. Ze delen persoonlijke ervaringen over hun leven op straat, de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd en hun ervaringen met opvangvoorzieningen. De dreiging van alcohol, drugs en prostitutie blijft voortdurend aanwezig in het leven van deze jongeren.

Naast deze jongeren komen ook de mensen aan het woord die deze jongeren hulp bieden of op een andere manier naast hen staan, en die de complexe realiteit van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland belichten.

Gegevens

Datum:
21 april
Tijd:
13:00 - 14:30
Kosten:
Є5
Evenement Categorie:
Site:
https://www.denieuwebibliotheek.nl/activiteiten/special-verstoten-met-nagesprek-regisseur

Organisator

De Nieuwe Bibliotheek
E-mail
claire@cineinclusief.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Nieuwe Bibliotheek – Stad
Stadhuisplein 101
Almere Stad, 1315 XC
+ Google Maps
Telefoon
036 548 60 00
Bekijk de site van Locatie