Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Grand Café Matinee in Cultuurhuis Buiten

28 januari @ 14:30 - 17:00

€7,50

Met Grand Café Matinee op de zondagmiddag brengen we een paar uurtjes gezelligheid. De ingrediënten zijn een voorstelling of een muzikaal optreden en aansluitend lekker dansen op bekende liedjes van toen en nu. Bij binnenkomst krijg je een heerlijk welkomstdrankje!

Deze eerste editie van het jaar!
Een Muzikale Reis met Beechcraft Bonanza

Tijdens deze editie van Grand Café Matinee de geest van de Top 2000 tot leven. Centraal in deze ervaring staat de getalenteerde zanger en entertainer, Beechcraft Bonanza, die bekend staat om zijn vermogen om klassieke hits in een geheel nieuw licht te presenteren.

Beechcraft Bonanza

Beechcraft Bonanza neemt je mee op een muzikale reis, waarbij hij bekende liedjes uit de Top 2000 zingt in verrassend blues jasje. Het publiek wordt uitgedaagd om hun muzikale kennis op de proef te stellen en te raden welke liedjes verborgen liggen in deze creatieve vertolkingen.

Hij is de rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja, de meesterlijke minstreel met mieterse melodieën op miniatuur muziekinstrumenten, “the high strung, unsung ukulele underdog” van de Almeerse rockabilly, de veganistische verleider die nooit verveelt: Beechcraft Bonanza.

Beechcraft Bonanza is het pseudoniem van s(w)inger-songwriter Guido Kreeuseler (1983). In een swingende set-up met tenor ukelele en stompbox zingt deze eenmansband zijn rockabilly songs in een stijl schatplichtig aan Buddy Holly, Johnny Cash, Arthur “Big Boy”
Crudupp en Little Richard met af en toe uitstapjes naar Billy Bragg, Nirvana en Roy Orbison. Naast mieters eigen werk speelt Beechcraft Bonanza ook een uitgebreid repertoire aan covers uit de
fifties en sixties.

Bij optredens gaat het om de energie, swing en rake teksten. Het publiek is vaak aangenaam verbaasd met hoeveel toffe herrie hij kan maken met slechts een tenor-ukulele als hoofdinstrument!
Naast een pittige live performance doet Beechcraft Bonanza ook aan muziek opnemen en heeft al een hele reeks EP’s en singles geproduceerd, met als kers op de taart de LP “Blue Honey Devil” (mei 2020)

In 2020 en 2021 kwam Beechcraft Bonanza ook in contact met het Britse Label Alora Britain records wat leidde tot een lovende review in hun nieuwsbrief en twee nummers op even zoveel compilatie albums van dat label. Gedurende deze pandemische periode waren er weinig optredens wat Beechcraft de gelegenheid gaf om te werken aan nieuw materiaal, waarvan de singles “Nerd Hurt” en “Number of Love” de eerste uitgaven zijn gevolgd door het Socialistische Pamflet “It’s Fine”, met als B-kant een bewerking van Elvis Presley’s “You’re right, I’m left (she’s gone)”

Het grootste hoogtepunt van een anderszins rustig jaar was een 2-daagse residentie in het Theaterrestaurant de Rode Haring van Spektakeltheatergroep Vis-a-Vis.

IN DE PERS

“The Lucky One” by Beechcraft Bonanza
Beechcraft Bonanza delivers a fun little ditty here. A love song, pure and simple. ‘The Lucky One’ is performed with a solid rockabilly foundation but has an undeniable pop sensibility. This Dutch singer/songwriter with vintage leanings proves to be capable of carving the most memorable and unforgettable of musical landscapes.
– Aldora Britain Records (Tom Hilton)

Round & Around Vinyl

Antoine van Round & Around Vinyl draait niet zomaar de leukste platen, hij brengt de sixties tot leven met zijn muziekkeuze! Dus haal je dansschoenen maar tevoorschijn en bereid je voor op een swingend feestje. Of je nu lekker wilt meezingen of jezelf wilt verliezen in het ritme, Antoine zorgt ervoor dat je helemaal in de sfeer komt. Dus kom maar op met dat dansje en geniet van een onvergetelijke middag!

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€7,50
Evenement Categorie:
Site:
https://cultuurhuisalmerebuiten.nl/

Locatie

Cultuurhuis Almere Buiten
Baltimoreplein 112
Almere, 1334 KA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06-14242158
Bekijk de site van Locatie