Evenementen Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Première van documentaire “Arpa” en harpconcert in Goede Rede, Almere Haven

12 april @ 20:00 - 21:15

Op 12 april aanstaande vindt de première plaats van de documentaire “Arpa” in de Goede Rede te Almere Haven. De documentaire, gemaakt door filmmaker Claire Slingerland, werpt een blik op het leven en de muzikale toewijding van de Almeerse harpiste Arpa.

Voorafgaand aan de vertoning zal Arpa zelf een concert geven. Arpa speelt haar eigen composities die een sterkte verwantschap hebben met de muziek uit de renaissancetijd. Volgens haar het hoogtepunt in de kunstgeschiedenis. In de documentaire vertelt de 70-jarige Arpa over haar toewijding aan de muziek en over haar zelf opgelegde regime van 365 per jaar 5 uur per dag oefenen en het gebrek aan erkenning. Want de noten reiken nooit verder dan de muren van haar huis. Daarnaast speelt Arpa delen uit haar composities in de documentaire. De documentaire geeft Arpa het podium dat ze verdient en bewaart haar verhaal en muziek voor de toekomst en wil interesse kweken voor haar muziek.

Workshops culturele sector

Om meer aandacht te vragen voor ‘vergeten’ cultuurmakers, wordt er naar aanleiding van de documentaire in samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling Flevoland een impactprogramma gelanceerd, met workshops voor de culturele sector in Flevoland. Het doel is om programmeurs handvatten te bieden om vergeten talent een podium te geven en de programmering hiervan aantrekkelijk te maken voor het publiek. Het is zonde dat de creativiteit van deze vergeten talenten buiten de schijnwerpers blijft liggen, terwijl het belangrijk is om de waarde van hun kunst te erkennen, omdat dit bijdraagt aan meer diversiteit en een grotere rijkdom van ons culturele landschap.

‘Arpa’ dient hierbij als een pilotproject. De ambitie is om na deze documentaire nog drie andere culturele disciplines te belichten en steeds een vertegenwoordiger daarvan een podium te bieden.

Kaarten voor de premiere en het concert van Arpa zijn verkrijgbaar via de website van Goede Rede Concerten. https://www.goederedeconcerten.nl/evenementen/arpa-arpa/

Gegevens

Datum:
12 april
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenement Categorie:
Site:
https://www.goederedeconcerten.nl/evenementen/arpa-arpa/#bestellen

Locatie

Goede Rede Concerten
Kerkgracht 60
Almere Haven, 1354 AM Nederland
+ Google Maps
Telefoon
06–80140467
Bekijk de site van Locatie