Party train met DJ Tom Jacobs een echte Almeerder

Tom Jacobs, geboren en getogen in Haarlem – Noordholland – Nederland. Op 7 mei 1965 zag hij het muzikale levenslicht, en al zeer vroeg kwam Tom in aanraking met muziek. Nou ja…, muziek, sprookjes. Hij was drie jaar toen hij zijn eerste platenspeler kreeg. Hier werden dus sprookjes platen op afgespeeld. Dit werd al snel erger, zo jong en toen al besmet met het muziek virus. Een aantal jaar later werd dit het radio virus. Thuis op zijn kamer werd al snel een soort van radiostudio neer gezet. Ook kreeg hij de smaak te pakken van de drive-in-shows. Hij was 11 jaar wanneer hij voor het eerst met een zelf in elkaar geknutseld disco meubel voor publiek stond te draaien. 

Ook dit werd erger, rond de jaren 80 was het zo groot geworden dat er vele kilowatts aan muziek vermogen was. Ook een licht en lazer show behoorde tot de totale uitrusting. Na een aantal jaar Nederland te hebben aangedaan met de drive-in-show kwam weer meer de radio in de dagelijkse beslommeringen voorbij, het is nooit weg geweest de radio want in het tijdperk van de radiopiraten was Tom met grote regelmaat te horen bij div stations. Na de radiopiraten kwamen de lokale radiostations. Ook daar mee heeft hij zijn stempel neer gezet. Zelf programma’s ontwikkelt, geproduceerd en gepresenteerd. Nu ruim 35 jaar later zit er ook 35 jaar ervaring bij. 

Tom is nu werkzaam bij een regionaal station, Radio Demerstad in België. Tom werd daar binnen gehaald en het voelde als een warm bad. Radio Demerstad zend uit op drie frequency’s…, 105.1 | 105.8 | 107.9 Fm band. Verder via een stream wereldwijd, een groot verzorgings-gebied dus. Een zeer groot deel van België en een stuk van Limburg.

Tom Draait nu iedere woensdag van 20:00 t/m 22:00, We zijn als Omroep Almere trots dat deze echte Almeerse DJ zijn medewerking verleent aan het invullen van onze programmering.