Dader amfetamine in koffie blijft onbekend

De politie heeft niet kunnen achterhalen wie in februari in een kantine van de Tomingroep in Almere amfetamine in de koffie heeft gedaan. Zo’n 15 Tomin-medewerkers die ‘s ochtends na het koffie drinken aan het werk gingen, werden onwel. Eén medewerker moest voor controle naar het ziekenhuis.

Volgens een politiewoordvoerder is er na het incident met veel getuigen gesproken, maar komt de politie op basis van die gesprekken niet bij een bepaald persoon uit. Een ander probleem is volgens de politie dat het gebeurde in een grote kantine, waar veel mensen tegelijk in en uit lopen. Het politieonderzoek is daarom nu afgerond.

Nieuwe koffieautomaat
De koffie werd in de kantine van de Tomingroep door medewerkers zelf gezet. Volgens medewerkers met wie Omroep Flevoland in februari sprak, was het daarom gemakkelijk om iets in de koffie te gooien. Dat zou inmiddels niet meer mogelijk zijn, omdat in de kantine een nieuwe, volautomatisch koffiemachine is geplaatst. De Tomingroep zegt het onderzoek volledig aan de politie te hebben overgelaten en heeft geen verdere aanvullingen op het incident.

Geschreven door