GELE KAART voor onhygiënische “overtredingen”?

Het wordt nog een hele opgave om alle regels hetzelfde te houden op het voetbalveld als de coronacrisis voorbij is. Een medisch expert, die ook voor de FIFA werkt, komt zelfs met opties om onhygiënische ‘overtredingen’ te gaan bestraffen met geel.


Michel D’Hooghe, de arts en voorzitter van het medisch comité van de FIFA, stelt in het Belgische programma De Zevende Dag voor om geel te geven voor spugen op de grond tijdens een wedstrijd. “Een rochel in het gras, je ziet het steeds vaker op een voetbalveld. Maar waarom eigenlijk? Ik denk dat dat spugen een beetje ingebakken is, maar ik ben van mening dat dat waarschijnlijk in de toekomst zal moeten veranderen. Ik denk dat het verbieden van rochelen en spugen een goede maatregel zou zijn. Of dat gemakkelijk in te voeren zal zijn, dat is iets anders. Een bestraffing met gele kaart als oplossing? Ja, bijvoorbeeld, want het is zeker niet hygiënisch.”

Samen goals vieren
Ook het samen vieren van een doelpunt is onderwerp van gesprek. “Zoals de toestand vandaag is, is dat uitgesloten om te doen. De vraag is hoe de toekomst zal evolueren. Ik heb geen glazen bol. Ik denk en ik hoop dat we weer in een toekomst gaan komen waar menselijke gedragingen mogelijk zullen zijn, maar dat is momenteel zeker niet het geval.”

Geschreven door