Forza Almere veegt BVV ‘31 van de mat en laat zien dat het makkelijk scoort.

Forza Almere heeft in de 5e klasse C een grote overwinning behaald, het werd maar lifst 14-1 voor de ploeg van Sander van Schoonderwoerd. De tegenstander kwam met een krappe selectie naar Almere en dat moest men uiteindelijk bekopen met deze forse nederlaag.

Diverse blessures

Forza miste enkele basisspelers, maar toch werd deze wedstrijd nooit een echte wedstrijd, want gelukkig was de selectie breed en was iedereen gretig na de bekeruitschakeling van vorige week.Na 8 minuten was het dan ook al 1-0 na een mooie aanval over rechts die uiteindelijk afgerond werd door Mike Lochtenberg. Binnen het kwartier was het 3-0 door goals van Rory de Meijer en Ludwuincy Marcelli en na 22 minuten had een speler van BVV al zijn tweede gele kaart te pakken en moest BVV zelfs met 10 man verder en werd er al stiekem aan dubbele cijfers gedacht. Na de rode kaart wordt er dan ook nog vrolijk door gescoord door Forza, 2 x door Djaylani Hussainali en wellicht de mooiste van de middag wederom van Mike Lochtenberg, die vanaf de linkerkant bijna vanaf de achterlijn, de bal schitterend over de keeper in de verste hoek krulde. Daarna gaat de rem er een beetje op en blijft het tot de rust 6-0.

2x geel

Na rust gaat Forza rustig door met scoren; de ingevallen Moreno Babel weet de zoveelste aanval af te ronden: 7-0. Toen kreeg een Forza speler zijn 2de  gele kaart en ging de wedstrijd verder met 10 tegen 10. Hierna voerde Forza de stand nog simpel op en werd het een forse overwinning tegen een zwakke ploeg.

Komende wedstrijd gaat Forza op bezoek bij DWSM, een ploeg die de zesde plaats bezet op de ranglijst.