Gemeente verantwoordelijk voor woningnood’

De gemeente heeft de afgelopen tien jaar te weinig gestuurd op het totale woningaanbod in Almere, met als gevolg dat er woningnood is ontstaan. Dat zegt wethouder Julius Lindenbergh in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Lindenbergh meent dat de nadruk te veel heeft gelegen op het bouwen van nieuwe wijken, maar niet op het totale aantal woningen. De nieuwe Woonvisie beschouwt hij als een trendbreuk, omdat de gemeente nu veel sterker de regie naar zich toe trekt. Bovendien gaat Almere richting marktpartijen aangeven op welke plekken nieuwe huizen moeten worden bijgebouwd.

Lindenbergh zegt dat de coronacrisis een grote uitdaging vormt voor die woningbouwambities. In de nieuwe Woonvisie is sprake van ongeveer 20.000 nieuwe huizen in de periode tot en met 2030, maar daarover zegt de wethouder: “Het is een visie, maar geen garantie. Je kunt nooit voorspellen hoe je er in 2030 voor staat. Er komen in de komende elf jaar ongetwijfeld meer uitdagingen.”

Volgens Julius Lindenbergh is het toch van belang de Almeerse bouwambities vast te leggen: “Met deze visie weten we in elk geval waar we naar toe willen. Dit is een begin, daarna komt de uitwerking.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door