Motorrijder na ongeval gevonden met drone

Een 27-jarige motorrijder heeft zaterdagavond veel geluk gehad toen hij aan de Pampushavenweg in Almere van de dijk werd gelanceerd, in de buurt van landschapskunstwerk Garden of Love and Fire.

Een getuige zag volgens de politie de motorrijder door de lucht vliegen, maar kon niet zien waar hij terechtkwam. Toevallig was er net iemand aan het vliegen met een drone. Die slaagde er na ongeveer een kwartier zoeken in om vanuit de lucht te achterhalen waar de motorrijder was terechtgekomen. Het slachtoffers lag met onbekende verwondingen in een sloot en is naar het ziekenhuis gebracht.

De politie meldt dat de 27-jarige Almeerder geen geldig motorrijbewijs had. Mogelijk was er ook alcohol in het spel, zegt een politiewoordvoerder. Hij spreekt zijn grote waardering uit voor de getuige en de dronevlieger, die zijn blijven zoeken naar het slachtoffer.

Geschreven door