Openluchtconcert in landschapskunstwerk Aardzee

Op zaterdag 5 september vindt in landschapskunstwerk Aardzee van Piet Slegers in Zeewolde tweemaal de muziektheatervoorstelling Koerikoeloem van Miranda Driessen plaats.

Op zaterdag 5 september vindt in landschapskunstwerk Aardzee van Piet Slegers in Zeewolde tweemaal de muziektheatervoorstelling Koerikoeloem van Miranda Driessen plaats.

In een klankinstallatie van windharpen brengen zangers en muzikanten de compositie ten gehore die gebaseerd is op het gedicht Koerikoeloem van Tjitske Jansen.

Zaterdag 5 september 2020
Voorstelling 1 om 15:00 uur
Voorstelling 2 om 17:00 uur
Locatie: landschapskunstwerk Aardzee, Zeewolde.
Tickets: € 12,50 per persoon,
hier te koop in de Ticketshop van KAF.

Koerikoeloem wordt uitgevoerd door 8 solostemmen, een Japanse sho en een blokfluittrio, maar de belangrijkste speler is de wind, die een klankinstallatie van 8 aeolische harpen tot klinken brengt. De voorstelling wordt in de openlucht gespeeld in de speciaal hiervoor gebouwde klankinstallatie van de Dresdense geluidskunstenaar Jan Heinke. De wind laat deze wonderlijke instrumenten als het ware zingen: een voortdurend wisselend klankveld van ijle, onwereldse klanken.

De voorstelling word gespeeld tussen en rondom het publiek. Afhankelijk van de plek waar je zit zal je andere aspecten van het gedicht beluisteren.

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland voor het Land Art Weekend in juni 2020, maar kon niet doorgaan vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De voorstelling is nu volledig coronaproof gemaakt; de scenografie is zo aangepast dat publiek en muzikanten 1,5 meter afstand kunnen houden. 

Meer informatie op www.landartflevoland.nl

Geschreven door