Nieuwe Flevour Box maakt kiezen voor Flevolandse voedselproducten makkelijk

De coronacrisis heeft impact op lokale voedselproducenten door heel Nederland. Via de beweging #supportyourlocalsNL ontstaan steeds meer korte keten initiatieven die direct kopen bij de producent mogelijk maken. Ook Flevolandse producenten hebben nu de krachten gebundeld en lanceren samen de Flevour Box met overheerlijke producten uit de Provincie Flevoland. Smaakmaker, tv-chef, kookboekenschrijver en inwoner van Almere, Nadia Zerouali, is ambassadeur van de Flevour Box. Zij stelde de box mede samen en ontwikkelde bijpassende recepten. De Flevour Box is een samenwerking tussen de vereniging Flevofood – die hun netwerk van producenten inzet, en de Lelystadse Boer en Local2Local die zorg dragen over de logistiek. De box is vanaf woensdag 8 april te bestellen via smaakvanflevoland.nl

De Smaak van Flevoland

Nadia Zerouali is trotse inwoner van Flevoland en ambassadeur van de Flevour Box. Voor haar staat de box ook symbool voor de diversiteit aan smaak die Flevoland te bieden heeft. Nadia Zerouali: “Bij de Smaak van Flevoland denkt men al snel aan aardappels, ui, kip en de andere landbouwproducten waar de provincie groot mee is geworden. Maar Flevoland is een volwaardige voedselprovincie en heeft nog veel meer te bieden. Flevoland smaakt ook naar roti, pannenkoeken en couscous die ik en andere bewoners van deze pioniersprovincie, ‘s avonds op tafel zetten. Met de penen en uien die er volop zijn, kun je hele diverse smaakvolle gerechten maken!” Nadia Zerouali stelde samen met Eva Flantua, die veel voedselprojecten in Flevoland organiseert, het pakket samen. Eva Flantua: “Flevoland kent een heel scala van lokale producenten. Zo vind je in de Flevour Box bijvoorbeeld knoflook van Polderknoflook, Oesterzwammen van Mycophilia en Libanees platbrood van Arabic Bread. Met al deze producenten werken we samen en dat geeft enorm veel energie”. Ook ontwikkelde Nadia bijpassende recepten zodat de mensen die een box bestellen er thuis mee aan de slag kunnen.

Flevour Box bezorgt tot aan de deur in Almere en Lelystad

In Flevoland hebben bestaande voedselplatformen en producenten zich verenigd om de Flevour Box mogelijk te maken. De reeds bestaande Vereniging Flevofood zet haar netwerk van producenten in en Eten van de Lelystadse Boer en Local2Local, die zich al langer inzetten voor kortere voedselketens, verzorgen de logistiek. Bauke van der Veen van de Vereniging Flevofood: “De Flevour Box is ontstaan in tijd van crisis, maar biedt hopelijk ook in de toekomst een mooie manier op producten uit Flevoland onder de aandacht te brengen van consumenten. De manier waarop mensen voedsel kopen, heeft echt veel impact op lokale ondernemers. Dit is altijd al zo, maar in deze bijzondere tijd waarin veel producenten in zwaar weer zitten, kan jij echt het verschil maken door zoveel mogelijk lokaal te kopen.” De Flevour Box kan vanaf woensdag 8 april worden besteld voor 35 euro (inclusief verzendkosten) en wordt op vrijdag 10 april thuis bezorgd in Almere en Lelystad. De boxen worden daarna op drie momenten in de week uitgeleverd. Bij succes wordt er gekeken of ook op andere plekken in Flevoland kan worden bezorgd. Alle boxen worden met veel aandacht voor hygiëne ingepakt. Kijk op www.smaakvanflevoland.nl voor meer informatie over het plaatsen van je bestelling en de levermomenten.

Geschreven door