Pop-up podium brengt artiest aan huis

Tijdens de coronacrisis organiseert de Cultuurverbinder zogenaamde pop-up podia in Almere. Artiesten treden op voor bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen. Buiten, in de tuin of voor de deur.

Erwin Budding is ‘cultuurverbinder’ bij welzijnsorganisatie De Schoor in Almere. Verbindingen zoeken tussen cultuur aan de ene kant en onderwijs en bedrijfsleven aan de andere, dat is zijn opdracht. Maar tijdens de coronacrisis geeft Budding een andere invulling aan zijn functie. Hij zag dat artiesten werkloos thuis zaten en dat kwetsbare Almeerders het huis niet meer uit mochten. Eén en één is twee, zo dacht hij, en het Pop-up Podium Almere was geboren.

Lach op het gezicht
Een week geleden trad de Almeerse artiest Rik Limonard op voor bewoners van De Muzen in Muziekwijk en voor bewoners van De Archipel in Literatuurwijk. Het tweede pop-up podium vond afgelopen vrijdag plaats op de stoep van een appartementencomplex van Stichting Philadelphia Zorg in Almere Buiten. Daar verzorgde Sharon Doorson een spetterend optreden voor bewoners met een licht verstandelijke beperking. “Dit is de eerste keer dat ik dit doe”, aldus de zangeres. “Het bevalt heel goed. Je bent toch een entertainer en dan wil je optreden. Die lach op al die gezichten, daar doe je het gewoon voor.”

Ook Budding is tevreden over het nieuwe initiatief. “In samenwerking met Sciandri Sportmanagement zijn we vanochtend begonnen met een soort warming-up.” Zo konden de bewoners even de spieren losmaken voordat zangeres Sharon Doorson alle bewoners mocht laten swingen. “Ook dit optreden is weer heel enthousiast ontvangen”, aldus de cultuurverbinder na afloop. “We krijgen al zoveel vragen om optredens, dat ik gewoon een schifting moet maken waar we wel en niet terecht kunnen. We zijn ook beperkt in onze tijd en middelen, maar we proberen de komende tijd in ieder geval één keer in de week ergens een pop-up podium op te zetten.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door