Regionale afdeling blij met opstappen 50Plus-voorzitter Dales

De Flevolandse afdeling van 50Plus is tevreden dat landelijk voorzitter Geert Dales is afgetreden. Dat zegt de regionale voorzitter Rhianne Gralike. Volgens haar was de positie van Dales onhoudbaar geworden: “Ik wil het eigenlijk niet zeggen, maar hij is een soort kleine Trump die wil regeren met decreten.”

Dales treedt af nadat vele partijprominenten het vertrouwen in hem hebben opgezegd. Ook Gralike zag het niet meer met hem zitten: “Het loopt gewoon niet. Hij had zich als voorzitter moeten richten op het managen van de partij en niet op de politiek.” Ook verwijt ze hem dat hij uithaalde naar een aantal Kamerleden. Dales noemde een deel van de Tweede Kamerfractie van zijn eigen partij onbekwaam. Volgens Gralike is dat “onbeschoft.”

Overigens is de Flevolandse voorzitter niet bang dat het opstappen van Dales leidt tot een scheuring binnen de partij. “En zeker niet hier in Flevoland. Wij overleggen vaak en hebben alles gewoon goed voor elkaar.”

Geschreven door