Jorritsma en Ollongren bieden excuses aan voor geblunder met memo

Oud-verkenners Annemarie Jorritsma uit Almere en Kajsa Ollongren hebben hun excuses aangeboden aan de Tweede Kamer voor de inhoud van een verkenningsmemo. Die notitie werd vorige week onbedoeld zichtbaar toen Ollongren gehaast van het Binnenhof vertrok na een positieve coronatest, meld Omroep Flevoland

De Almeerse VVD’er Jorritsma en Ollongren van D66 nemen de volledige schuld op zich voor het geblunder. “Er zijn slechts twee mensen verantwoordelijk voor het bestaan van het memo, en dat zijn wij, ondertekenaars van deze brief”, schrijven Jorritsma en Ollongren. Ze noemen de gang van zaken “zeer ongepast” en schrijven dat dit niet had mogen gebeuren. De twee zeggen “in alle deemoed” bereid te zijn om in debat met de Tweede Kamer “nadere inlichtingen” te geven.

Een ANP-fotograaf legde donderdag vast hoe Ollongren een papier met zichtbare notities in de hand hield. Daarop waren gevoelige zinnen te lezen, onder meer over de positie van CDA’er Pieter Omtzigt. Bij zijn naam hadden de verkenners geschreven: ‘functie elders’. Die notitie zorgde voor veel ophef, waarna de verkenners opstapten.

Lees de column van Geert Dales over dit onderwerp

Geschreven door