Stadsbeiaardiers spelen verzoeknummers op carillon

Bewoners van zorgresidentie Reedewaard in Almere Haven genoten vrijdagmiddag van carillonmuziek, ze mochten de muziek zelf aanvragen. Vanuit de toren van kerkcentrum Goede Rede speelde stadsbeiaardier Gerda Peters de verzoeknummers terwijl ouderen in de tuin van de zorginstelling gezamenlijk zaten te luisteren.

Stadsbeiaardier Gerda Peters wil elke woensdag en vrijdag muzikale verzoekjes gaan spelen. “Elk eerste kwartier van het carillonconcert besteden we aan verzoeknummers. Dit gaan we net zolang doen als de crisis duurt en mensen het zorgcentrum niet in of uit mogen. Ik wil er niet aan denken dat bijvoorbeeld mijn ouders daar zouden wonen of mijn partner bewijs van spreken en je mag er geen contact mee hebben. Dat lijkt mij verschrikkelijk.”

Het carillon in Almere Haven bestaat vrijdag overigens precies veertig jaar. Peters: “Ja, dat is natuurlijk wel heel erg bijzonder dat precies veertig jaar na de officiële ingebruikname het carillon dan zo’n mooie functie erbij gekregen heeft om zo direct mensen te kunnen verbinden.”

Geschreven door