Start bouwwerkzaamheden Weerwaterbrug

Vanaf juni 2020 staat de start bouw van de brug over het Weerwater gepland. De brug is een volgende mijlpaal in de aanleg van het Rondje Weerwater, de recreatieve track rond het Weerwater die tot 2026 in fases wordt aangelegd.

De brug sluit aan op de track die al in het Lumièrepark is aangelegd en verbindt het Lumièrestrand met de toekomstige Floriadewijk. De gemeente Almere is opdrachtgever en Strukton ontwerpt en bouwt de brug. Het Rondje Weerwater draagt bij aan de ambities van Almere 2.0, waarin gemeente Almere, provincie Flevoland en het Rijk samen investeren in dat wat de stad nog aantrekkelijker maakt voor Almeerders en de regio.

Planning

Voor de bouw in juni start worden werkterreinen ingericht. De werkterreinen op het Floriadeterrein en op het grasveld naast bedrijventerrein Veluwsekant West worden vanaf begin mei ingericht [link naar: Kaart  werkterreinen en bouwroutes]. Het werkterrein op het Lumièrestrand wordt in het najaar van 2020 ingericht. Vooruitlopend op de echte bouw van de brug worden op het Lumièrestrand wel kortdurende werkzaamheden uitgevoerd, maar dan met beperkte afzetting van de werkzaamheden. De verwachting is dat de brug september 2021 klaar is.

Beperking overlast en gebruik Lumièrestrand

Het meeste werk vindt plaats vanaf het werkterrein bij de Veluwsekant om overlast zoveel mogelijk te beperken. Het Lumièrestrand blijft tijdens het werk voor het grootse deel beschikbaar voor recreatie.  

Meer informatie

Wilt u meer weten over de brug? Kijk dan op de pagina over de Weerwaterbrug. Hier vindt u tekeningen van het ontwerp, van de werkterreinen en bouwroutes en ‘veel gestelde vragen en antwoorden’.

Heeft u vragen of opmerkingen over de bouw van de brug, neem dan gerust met ons contact op onder vermelding van ‘Weerwaterbrug’ via het contactformulier.

Geschreven door