Talenten op PrO Radio |3

Elke werkdag presenteer ik op Omroep Almere het programma PrO Radio. In dit programma bel ik met collega’s en leerlingen van PrO Almere en met andere luisteraars die iets willen delen. Ook draai ik afwisselende muziek, omdat smaken zo heerlijk verschillend zijn. Het doel van PrO Radio is vooral verbinding. De radio is een goed middel om dingen te delen met elkaar en het gevoel te hebben toch gezellig samen te zijn.

Omroep Almere / PrO Radio zijn elke werkdag van 11.00 – 13.00u te beluisteren via www.OmroepAlmere.nl | Luister Live en Kijk Live.

Het is nog lang geen kerst en toch is er deze week SeriousRequest op 3FM. Uiteraard gaat de opbrengst naar het Rode Kruis, in de strijd tegen Corona. Toen Serious Request nog redelijk nieuw was, bedachten we bij Omroep Almere dat het ook leuk zou zijn om dit ook lokaal te organiseren. De basisschool waar ik destijds werkte werd het decor van een Glazen Huis. Het werd een groot succes. 

Toen ik eenmaal op PrO Almere werkte en hierover vertelde, was er direct nieuwsgierigheid en enthousiasme. Mijn teamleider zag het als een kans, vanuit het idee dat radio een prachtig medium kan zijn, ook voor onze leerlingen in het Praktijkonderwijs. De samenwerking tussen Omroep Almere en PrO Almere was van begin af aan doeltreffend. Een magazijn werd in korte tijd omgetoverd tot een heuse studio in de school. De apparatuur en de verlichting die voor de leerlingen achter de ramen zichtbaar werd, deed het echte werk: de nieuwsgierigheid werd groter en groter. Toen de eerste live programma’s via www.OmroepAlmere.nl waren gemaakt, bleek dat de mogelijkheden van de radio nog groter waren dan we vooraf hadden bedacht. 

Ook op PrO Almere organiseerden we in 2016 voor het eerst een editie van het Glazen Huis. In dit programma draaiden we verzoekplaten van leerlingen, ouders en collega’s. Leerlingen waren enorm actief met het organiseren van allerlei acties, om geld in te zamelen. De acties werden op de radio genoemd en dat maakte het allemaal levensecht. Leerlingen zijn op het radiopodium hoorbaar voor de maatschappij en de luisterende oren zorgen voor veel extra motivatie. Het belangrijkste doel van de radio is het versterken van de verbinding tussen mensen. Het is een feestje er voor te mogen zorgen dat dit ook in deze tijd zo beleefd wordt. Het samen creatief bezig zijn is een groot medicijn voor deze tijd. Met dank aan de vrijwilligers van Omroep Almere die dit mogelijk maken. 

Geschreven door