Veiligheidsregio: blijf ook op Koningsdag thuis

Gebruik je gezond verstand en blijf thuis. Die boodschap heeft de Veiligheidsregio Flevoland voor Koningsdag. Op die dag worden er allerlei kleine evenementen gehouden in de provincie.

De Veiligheidsregio Flevoland laat weten dat er gehandhaafd kan worden omdat de corona-maatregelen tot na Koningsdag gelden. Volgens een woordvoerder gaan handhavers zoveel mogelijk het gesprek aan, maar worden er boetes uitgedeeld waar nodig.

“Het wordt afgeraden om bij elkaar te komen, indien men niet tot een gezin behoort. Dit geldt voor huisfeestjes, tuinfeestjes en BBQ-en in de tuin. Denk aan je naasten, je familie en de kwetsbaren.”

Om welke evenementen gaat het?
In de wijk Noorderplassen West in Almere wordt een Woningsdagbingo gehouden en op het dak van het WTC in Almere wordt een feest gegeven tijdens koningsnacht. De organisatie heeft Almeerders nadrukkelijk opgeroepen niet langs te komen, maar online te kijken naar de livestreams via Facebook, YouTube en lokale zenders (Ziggo 36 en KPN 1392). Ondernemers uit de Blauwe Reiger in Almere houden op Koningsdag een Drive Inn: Willy’s DriveThru waarbij mensen in hun auto blijven zitten.

De gemeente Noordoostpolder heeft vrijdagmiddag via Instagram laten weten dat er geen Koningsdag gevierd wordt. In de wijk Emmelhage in Emmeloord ontstond het idee voor een rommelmarkt in voortuinen. “De kleedjes blijven dit jaar in de kast. Ook in je eigen straat, voor het huis kunnen we dit niet toestaan.”

Ook gemeente Lelystad roept inwoners op thuis te blijven. ”We zingen nog wel het Wilhelmus, eten oranje tompoucen en we toosten op onze gezondheid, maar gewoon thuis vanuit de woonkamer, tuin of balkon. We zoeken elkaar niet op.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door