Zorgen over daklozen niet weg door extra opvangplekken

Het Leger des Heils in Flevoland is opgelucht dat er extra opvangplekken zijn geregeld, maar tegelijkertijd maakt de organisatie zich veel zorgen over de daklozen.

Volgens manager Luc Tanja zorgt de coronacrisis voor meer onrust en somberheid. Dat heeft als gevolg dat er meer drank en drugs wordt gebruikt. Ook loopt een deel van de daklozen extra risico vanwege een zwakke gezondheid. In de opvangplekken wordt bovendien niet altijd voldoende afstand tot elkaar bewaard, waardoor er onveilige situaties ontstaan voor zowel cliënten als medewerkers van het Leger des Heils.

Om de opvang toch zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen, wordt er extra ruimte voor daklozen gecreëerd. Hierdoor hoeven ze niet meer vlakbij elkaar te slapen. Sinds eind maart is daarvoor sporthal Stedenwijk beschikbaar en in de Kruidenwijk worden tijdelijk 75 containers geplaatst.

Geschreven door