11.000 aanvragen binnen bij zelfstandigenloket

11.000 ondernemers uit Flevoland hebben een aanvraag voor inkomstenondersteuning gedaan. Ze hopen gebruik te kunnen maken van de Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) omdat hun inkomen weggevallen is door de coronacrisis. Meer dan 5000 ondernemers hebben inmiddels een eerste betaling ontvangen.

Het grootste deel van de aanvragen komt vanuit de zakelijke en persoonlijke dienstverlening, detailhandel, bouw en horeca. Om alle aanvragen goed te kunnen verwerken is een nieuw portaal geopend: www.zelfstandigenloketflevoland.nl zodat de aanvraag volledig digitaal kan verlopen. Tot nu toe moesten ondernemers een formulier opsturen.

Niet alle ondernemers die hun inkomen zien dalen door corona komen in aanmerking voor de regeling. Als er bijvoorbeeld neveninkomsten als alimentatie of huur zijn dan is de regeling niet of slechts gedeeltelijk van toepassing.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door