DENK Flevoland en Lelystad steunen Azarkan

DENK Flevoland en Lelystad vinden het onacceptabel dat de landelijke fractievoorzitter Farid Azarkan door het partijbestuur woensdag per direct uit de partij is gezet.

Het bestuur, onder leiding van Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk, liet weten dat “Azarkan de partij bij voortduring op onredelijke wijze benadeelt. Hij handelt in strijd met het belang van Denk en met gemaakte afspraken en besluiten”.

Onrecht
Ali Höke, raadslid van DENK Lelystad, vindt dat Azarkan groot onrecht wordt aangedaan. “Wij staan achter hem. Er zijn nog maar twee van de vijf bestuursleden over. De beslissing om Azarkan weg te sturen is dan ook niet legitiem volgens ons. Het bestuur heeft namelijk geen mandaat.” Ook fractievoorzitter van DENK Flevoland, Arief Khedoe, staat achter Azarkan. “Twee bestuursleden hebben uit emotie gehandeld. Dat vinden wij niet correct. Er is veel moeite gedaan om de dialoog aan te gaan tussen bestuur en Azarkan, maar dat heeft helaas niet geholpen.”

Khedoe wacht nu op de Algemene Ledenvergadering van 6 juni. Hij hoopt dat de leden zich dan mogen uitspreken over de kwestie. “Ik heb geen glazen bol, dus ik weet niet wat er die dag gebeurt, maar ik hoop dat er een beslissing komt waar wij mee kunnen leven.”

Crisis
Het rommelt de laatste tijd flink binnen Denk. Er is een machtsstrijd gaande tussen voorzitter Öztürk en een groot deel van de partij. Voormalig fractievoorzitter Tunahan Kuzu, die samen met Özturk de partij in 2014 oprichtte, moest het veld ruimen vanwege een buitenechtelijke relatie. Öztürk zou die affaire opzettelijk naar buiten hebben gebracht. Kuzu noemde dat toen een poging tot “politieke broedermoord” door Öztürk. Khedoe: “Er gaat iets niet goed. Dat is duidelijk.”

Geschreven door