Eerste dag basisschool De Ontdekking vlekkeloos van start

Op basisschool De Ontdekking in Almere zijn maandag, net als op alle andere basisscholen in Flevoland, de lessen weer hervat. Directeur Hubert Vrind is erg tevreden over het verloop tot nu toe.

“Alle ouders bleven netjes op de aangewezen plekken staan en de kinderen gingen rustig naar binnen”, zegt de directeur. De school, onderdeel van de Almeerse Scholen Groep, heeft 900 leerlingen maar die komen niet allemaal tegelijk. Een deel is maandag begonnen, de tweede groep komt dinsdag voor het eerst.

De school heeft meerdere gebouwen en dus ook verschillende ingangen waar speciale routes voor de kinderen zijn uitgezet. Ze beginnen ook niet allemaal tegelijk, de eerst groep ging om 08:00 uur naar binnen en de tweede groep een kwartier later.

Alle 50 docenten van de school zijn aan het werk gegaan, er is maar 1 ziekmelding. Directeur Vrind verzekert dat dat niets met corona te maken heeft: “Gewoon ziek. We zijn heel blij dat we met de volledige bezetting kunnen draaien en heel tevreden met hoe de eerste schooldag tot nu toe gaat”.

Geschreven door