Flevolandse ondernemers hebben hulp nodig

Wegens het coronavirus blijft het maar stil in ons land. Alle restaurants blijven dicht, terrassen zijn verlaten en lokale ondernemers kunnen hun producten niet kwijt. In Flevoland hebben wij veel van deze lokale ondernemers: van ambachtelijke bakkers tot biologische kippenboerderijen. Jij kan boodschappen doen bij deze lokale ondernemers: geniet van deze producten terwijl jij onze onmisbare locals de crisis door helpt.

Al eerder was de hashtag #KoopOnzeOogst al erg populair. Vele boeren deelden op sociale media dat hun verse voorraad oogst gered moest worden. Er werden al duizenden kilo’s groenten en fruit gered, maar het is natuurlijk nog steeds nodig. Kijk ook even op de Facebookpagina van Koop Onze Oogst.

Kopen bij lokale ondernemers

Het is makkelijk om bij lokale ondernemers je boodschappen te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van De Stadsboerderij, waarbij je elke zaterdagochtend op een veilige manier lekkere verse biologische producten kan halen. Of misschien heb je met de warme temperaturen wel zin in een wijntje. Dan kan je bijvoorbeeld een wijnpakket kopen bij Wijngoed Wilgenhorst. Er zijn zoveel verschillende lokale ondernemers die jouw hulp nodig hebben en het is natuurlijk maar een kleine moeite om jouw groenten, fruit en andere voedselwaren bij een lokale ondernemer te kopen.

Hier vind je onder andere de lekkerste lokale producten:

  • Hoeve Vredeveld (Zeeasterweg 15, 8219 PM Lelystad)
  • Eten van de Lelystadse Boer (Apolloweg 318, Lelystad)
  • Bon Import (Hopperzuigerstraat 49, 1333 HK Almere)
  • Polderkip / Polderknoflook (Vogelweg 20, 8218 ND Lelystad)
  • Weet hoe je Leeft (Linnaeusweg 15, 1331 AA Almere)
  • Maria Kookt voor Jouw Thuis (Zoom 19 06, Lelystad)
  • Fruithal Smits (Sterappellaan 29, Zeewolde)

Kijk op Support Your Locals voor het volledige overzicht van alle Flevolandse ondernemers.

Geschreven door