Gijsberts: “Doorrommelen met Floriade is zinloos”

Als je zo door rommelt, heeft het geen zin om verder te gaan met de Floriade. Dat zegt oud-gedeputeerde Bert Gijsberts in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Gijsberts was meer dan twee jaar actief om het bedrijfsleven bij de Almeerse Floriade te betrekken. Hij is uiterst kritisch over de manier waarop de organisatie is opgezet. Volgens hem zitten er meerdere kapiteins op één schip, en kreeg de expo-formule onvoldoende aandacht. “Door onderlinge strijd is het op veel fronten compleet de mist ingegaan.”

De oud-politicus meent dat er alleen nog kans is op een succesvolle Floriade als de organisatie de hoogdravende ambities bijstelt. “Stel je bescheiden op, maak er van wat je er nog van kunt maken, geef het lokale bedrijfsleven de ruimte en betrek de burger er bij. Accepteer dan maar dat er veel minder bezoekers komen.”

Geschreven door